Tender Management

Bij tendermanagement is het belangrijk goed te begrijpen

wat de opdrachtgever wil: wat zit er achter zijn vraag? 

Zij willen een doordachte, integrale aanbieding van

opdrachtnemers zonder verrassingen. In samenwerking met

HBL lukt het beter zo’n aanbieding te maken.De tender voor de Spoortunnel dwars door de Delftse binnenstad won HBL door diepwanden voor te stellen en de (bewoonde) omgeving goed te betrekken.

SPOORTUNNEL DELFT »Voor Regiotram Groningen woog HBL goed de vershillende belangen en vertaalde dat naar een integrale robuuste samenwerking  op technisch, operationeel en financieel gebied.

REGIOTRAM GRONINGEN »HBL was verantwoordelijk voor het hele tendertraject van de Euromax Kade (Rotterdam) en creëerde een team en aanpak die de benodigde flexibiliteit kon garanderen.

EUROMAX KADE »

Bij tendermanagement is het essentieel om eerst goed de vraag te snappen van de opdrachtgever van de tenderaanvraag en vervolgens op basis daarvan gefundeerde keuzes te maken: In lead management, bij combinatievorming, in het bepalen van de winststrategie en bij het invullen van de tenderaanbieding. Wij hebben door onze ervaring met uiteenlopende tendertrajecten inzicht in het proces om tot een goede aanbieding te komen.

 

Het komt neer op het vinden van de juiste balans tussen partnerafspraken in de combinatie of met onderaannemers, ontwerp, bouwmethodiek, planning, prijsvorming, EMVI scores, duurzaamheid, BVP oriëntatie en nog vele andere factoren. HBL neemt in dergelijke trajecten verantwoordelijkheid, structureert en coördineert. Concrete rollen in een tendertraject zijn voor ons:

  • Coördinator en ondersteuning (projectleider en management) bij tender proces
  • Winstrateeg
  • Proces Manager
  • SE System Engineer en Raakvlak manager
  • EMVI expert (plannen, formuleren, schrijven)
  • Planner (opstellen planning in oa Primavera,) 
  • Risico Manager

Ook bij tenders speelt de menselijke factor een bepalende rol. Wij verzorgen het opzetten van de benodigde organisatie of formatie en de bemensing. Uitgangspunt daarbij is een evenwichtig, efficiënt en door kwaliteit gedreven team, dat elkaars expertises kent en goed en plezierig samenwerkt.

 

HBL wordt bij tendermanagement breed ingezet voor zowel realisatie als ontwikkelopgaven in GWW, betonwaterbouw, natte en droge infrastructuur, milieu en natuur. Daarnaast hebben wij ervaring met de meest voorkomende contractvormen, bij verschillende grote opdrachtgevers, zoals DBFM(O), UAV-GC, D&C, EMVI, BVP en Fidic. Wij borgen kwaliteit en veiligheid doordat we goed bekend zijn met verschillende kwaliteitssystemen, waaronder IPMA, NEN ISO, IPM en BVP.

 

Lees de geselecteerde cases om een beeld te krijgen van onze ervaring op het gebied van tendermanagement. Natuurlijk hebben wij nog meer voorbeelden, vraagt u ons daar gerust naar en neem contact met ons op.


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl